Pikantné kurča

Potrebujeme:
1 stredne veľké kurča, kúsok masla, 2KL červ.papriky, 2 čerstvé papriky (1 červená a 1 žltá) alebo malý pohár leča, 220g húb (hliva, žampióny alebo nakladané, mrazené, príp. hrsť sušených.), 2PL rajč.pretlaku, soľ, ml.korenie.

Postup:
Kurča rozporcujeme, osolíme, potrieme červenou paprikou a korením a osmažíme do zlatista. Vyberieme z panvice, do výpeku dáme rezance papriky alebo lečo, huby a smažíme aspoň 5 minút. Poprášime múkou, premiešame, pridáme kurací vývar a pretlak. Opäť vložíme porcie kurčaťa, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 40 min. Občas premiešame aby spodok neprihorel. Chvíľu necháme na platni odokryté aby omáčka zhustla a podávame s ryžou alebo chlebom.

Pikantné kurča 2

Potrebujeme:
1 kurča
50g maizeny
soľ
mletý zázvor
kari korenie
50g nesladeného kondenzovaného mlieka
50g masla

Postup:
Kurča rozštvrtíme. Maizenu zmiešame so soľou, zázvorom a kari korením. Porcie kurčaťa najprv namočíme do kondenzovaného mlieka, potom do zmesi maizeny a poukladáme ich na olejom potretý pekáč. Povrch potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť. Po 30 minútach porcie obrátime, opäť potrieme maslom a dopečieme do zlatohneda a chrumkava.