Pikantné
kurča
Potrebujeme:
1 stredne veľké kurča, kúsok masla, 2KL červ.papriky, 2 čerstvé papriky (1 červená
a 1 žltá) alebo malý pohár leča, 220g húb (hliva, žampióny alebo nakladané, mrazené,
príp. hrsť sušených.), 2PL rajč.pretlaku, soľ, ml.korenie.
Postup:
Kurča rozporcujeme, osolíme, potrieme červenou paprikou a korením a osmažíme do
zlatista. Vyberieme z panvice, do výpeku dáme rezance papriky alebo lečo, huby
a smažíme aspoň 5 minút. Poprášime múkou, premiešame, pridáme kurací vývar a pretlak.
Opäť vložíme porcie kurčaťa, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 40 min. Občas
premiešame aby spodok neprihorel. Chvíľu necháme na platni odokryté aby omáčka
zhustla a podávame s ryžou alebo chlebom.
Pikantné kurča 2
Potrebujeme:
1 kurča
50g maizeny
soľ
mletý zázvor
kari korenie
50g nesladeného kondenzovaného mlieka
50g masla
Postup:
Kurča rozštvrtíme. Maizenu zmiešame so soľou, zázvorom a kari korením. Porcie
kurčaťa najprv namočíme do kondenzovaného mlieka, potom do zmesi maizeny a poukladáme
ich na olejom potretý pekáč. Povrch potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť.
Po 30 minútach porcie obrátime, opäť potrieme maslom a dopečieme do zlatohneda
a chrumkava.