Poľovnícke kurča

Potrebujeme:
1 kurča
250g šampiňónov
500g rajčín
2 cibule
petržl.vňať
bazalku
kúsok rozmarínu
40g oleja
100ml červeného vína
soľ

Postup:
Kurča rozdelíme na menšie porcie. V hlbokej panvici rozpálime olej, kurča opražíme a vyberieme. Potom zosklovatíme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme plátky šampiňónov, opekáme 2 minúty, pridáme víno, rozmarín, na jemné kocky pokrájané rajčiny, poukladáme kúsky kurčaťa, osolíme, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, zvyšok výpeku vydusíme na tuk, pridáme najemno nasekanú bazalku, soľ a mäso šťavou polejeme. Podávame s cestovinami alebo knedľou.