Sekaný kurací maslový rezeň

Potrebujeme:
500g vykosteného kuracieho mäsa, 30g masla a strúhanky, 1PL hladkej sójovej múky, muškátový kvet, soľ, petržl. vňať, niekoľko PL mlieka, olej, 50g hl.múky, 2dl vývaru.

Postup:
Maslo vymiešame do peny, pridáme sójovú múku, strúhanku, rozotrieme, pridáme pomleté mäso, korenie, soľ, petržl. vňať, a postupne metličkou zašľaháme mlieko, aby hmota bola jemná. Dáme na hodinu do chladničky a potom tvoríme rezne, ktoré obaľujeme v múke a pečieme na oleji z oboch strán. Mäso je hotové keď po vpichnutí nevyteká ružová šťava. Rezne vyberieme, tuk zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a prevaríme. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.