Šťavnaté kurča

Potrebujeme:
1 kurča, 50g angl.slaniny, veľkú cibuľu, sl.papriku, soľ, olej na potretie.

Postup:
Kurča najprv opaprikujeme a potom osolíme. Slaninu nakrájame na tenké plátky a cibuľu na kolieska. Kožu kurčaťa narežeme tak aby sa do tohoto miesta dal vložiť tupý nôž, ktorým oddelíme kožu od mäsa. Vzniknuté kapsy po celom kurčati naplníme slaninou a cibuľou. Kurča dáme do pekáča naplneného 1cm vodou a dáme prikryté do rozohriatej rúry. Po 15 min. znížime teplotu na minimum a platí zásada: čo 1kg kurčaťa, to 1 hod. pečenia pri občasnom polievaní a otáčaní. Na posledných 15 min. kurča odokryjeme, potrieme olejom a pri max. teplote opečieme do zlatista.