Strapaté kari rezne (receptom prispel Paľo Dojčán z Nového Mesta nad Váhom)

Potrebujeme:
500g kuracích pŕs
soľ, vegetu
3 vajcia
mleté korenie (autor používa biele)
1 a 1/2PL kremžskej horčice
5PL solamylu
1 malú konzervu šampiňónov
kari korenie (asi 1/2PL)

Postup:
Mäso nakrájame na rezance ako na čínu a v miske zmiešame s vajcami, korením, soľou, vegetou, horčicou, solamylom a kari korením. Šampiňóny zľahka nakrájame na plátky, vmiešame do pripravenej zmesi a dáme do chladničky odstáť asi na 3-4 hodiny. Lyžicou naberáme zmes a kladieme na rozpálený olej, vyformujeme do tvaru rezňa a vyprážame z oboch strán.



Foto: Michal Kimlička 2008 ©