Švajčiarske kuracie závitky
Potrebujeme:
4 kuracie rezne, 50g hydinovej šunky, 50g eidamu, 1/2KL solčanky, 1/2KL mletej
papriky, 50g oleja, 100g cibule, karfiol, petržl.vňať, soľ.
Postup:
Rezne naklepeme, osolíme, na každý položíme plátok šunky a eidamu, preložíme a
uzavrieme ihlicami. V malom množstve uvaríme domäkka karfiol a ponecháme na teplom
mieste. Na oleji závitky zo všetkých strán opražíme a vyberieme. Na tom istom
oleji upražíme do sklovita cibuľu, vložíme závitky, poprášime solčankou a paprikou,
podlejeme trochou vývaru z karfiolu a dusíme domäkka. Nakoniec šťavu vydusíme
na tuk a mäso podávame s karfiolom a zemiakmi. Posypeme petržlenovou vňaťou.