Talianske kurča

Potrebujeme:
1 kurča
5 malých cibuliek
2-3 PL rajčinového pretlaku
1,5 pohára suchého bieleho vína
4 PL hladkej múky
3 PL oleja
štipku sladkej papriky
soľ, korenie

Postup:
Kurča umyjeme, očistíme a rozdelíme na 6 porcií. Cibuľky nakrájame na kolieska a na oleji ich necháme zružovieť. Pridáme rajčinový pretlak a víno, premiešame a asi 3 minúty zahrievame. Vložíme porcie kurčaťa a na miernom ohni 45 minút dusíme, až mäso zmäkne. Múku zmiešame s malým množstvom vody alebo vína, pridáme sladkú papriku, soľ a korenie. Prilejeme k mäsu a všetko na miernom ohni dusíme ešte 5 minút. K jedlu sa výborne hodí zeleninový šalát a ryža alebo cestoviny.