Potrebujeme:
1 cibuľu
2 str. cesnaku
1 červenú papriku,
2 PL slnečnicového oleja
400 g pomletého hovädzieho mäsa
2 KL chilli korenia (alebo inej pálivej papriky) podľa chuti
400 g konzervu fazule
400 g konzervu nakrájaných rajčín ( talianskych, olúpaných )
soľ
čerstvo pomleté čierne korenie
Postup:
Pokrájame najemno cibuľu a zvlášť cesnak. Červenú papriku pokrájame na malé
kocky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a upražíme do sklovita. Pridáme
cesnak a červenú papriku, a smažíme 1 minútu.
Pridáme hovädzie mäso a za stáleho miešania opražíme do hneda. Vareškou rozdrvíme
väčšie kúsky mäsa. Pridáme chilli korenie a miešame 2 minúty.
Fazuľu precedíme a prepláchneme, pridáme do panvice, a pridáme rajčiny. Dobre
zamiešame, okoreníme, a dusíme asi 20 minút
Podávame horúce, posypané nastrúhaným čedarom (syrom) a s kyslou smotanou.
Toto je jeden z mnohých receptov na severoamerickom kontinente. Chutí najlepšie
niekoľko dní uležaný a ohrievaný.