Potrebujeme:
500g mletého hov. mäsa
200g červenej fazule
2PL oleja
1 cibuľu
2 zelené papriky
500g rajčín
2 strúčiky cesnaku
1PL sladkej papriky
1/2KL chilli
1/2KL oregana
1/4KL korenia
bobkový list
petržl.vňať
soľ
Postup:
Fazuľu namočíme cez noc do vody a na druhý deň uvaríme domäkka. Vo veľkom hrnci
opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme rozotretý cesnak a spolu restujeme
asi 1 minútu. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme až mäso stratí ružovú farbu.
Prisypeme nasekané rajčiny, papriky, uvarenú fazuľu, vňať, koreniny, soľ, a
všetko dôkladne premiešame. Prikryjeme pokrievkou a zmes veľmi pomaly dusíme
za občasného miešania asi 2 hodiny. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Chilli
con carne 2
Potrebujeme:
600g mletého hovädzieho mäsa
500g dlhozrnnej ryže
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 zelené papriky
2 konzervy červenej fazule (po 425g)
konzervu rajčín (850g)
1 KL chilli
1 KL mletej rasce
korenie
soľ
cibuľu
Postup:
Mäso opečieme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, opražíme, pridáme na malé
kocky nakrájanú papriku a krátko opečieme. Prilejeme fazuľu a rajčiny s nálevom,
pridáme chilli, rascu a korenie, uvedieme do varu a dusíme 60 minút. Do hrnca
s 1 litrom vody a soľou dáme ryžu, uvedieme do varu, premiešame a varíme 15
minút, pokiaľ sa voda neodparí. Ryžu rozdelíme na tanieri, na ňu upravíme mäso
a posypeme nasekanou cibuľou.
Chilli con carne 3
Potrebujeme:
250g hov. roštenky
1 bal. korenia Chilli con carne
mletú sladkú papriku
mleté korenie
soľ
1 konzervu červenej fazule
1 konzervu rajčín
3 väčšie cibule
cesnak
olej
polohrubú kukuričnú múku
prášok do pečiva
vodu
Postup:
Na drobné kúsky nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme nadrobno pokrájané
alebo pomleté mäso, osolíme, podlejeme vodou a podusíme. Potom pridáme korenie,
fazuľu a nakrájané rajčiny.
Placky: z vody, kukuričnej múky, prášku do pečiva a soli vypracujeme cesto.
Na studenej teflonovej panvici vytvarujeme tenkú vrstvu cesta a opečieme z oboch
strán.