Potrebujeme:
hlávku bielej kapusty
200g mletého bravč. mäsa
2 väčšie naberačky dusenej ryže
paradajkový pretlak
kečup
olej
cibuľu
soľ
korenie
cesnak
kyslú kapustu
masť
Postup:
Kapustné listy omyjeme a sparíme vriacou vodou, necháme okvapkať. Orestujeme
cibuľu a cesnak, pridáme mäso, soľ, korenie a pretlak. Ryžu prepláchneme teplou
vodou a zmiešame s mletým mäsom. Zmes vložíme do stredu kapustných listov. Každý
list stočíme tak, aby zmes nemohla vypadnúť. Zvyšné listy nahrubo nakrájame
a dáme na dno hrnca, posypeme kyslou kapustou, uložíme na ňu závitky a opäť
zasypeme kapustou. Podlejeme vodou zmiešanou s kečupom tak, aby listy boli čiastočne
pod vodou a necháme pod pokrievkou dusiť. Pridáme asi lyžicu masti. Dusíme asi
pol hodiny, po celú dobu podlievame aby sa závitky nepripálili. Podávame s chlebom.