Jemná fašírka
Potrebujeme:
1 väčší zemiak, 1 cibuľa, 350g mletého mäsa, 3PL ovsených vločiek, 3 PL hl. múky,
1 vajce, 20ml mlieka alebo neochutenej minerálky, soľ, ml.korenie, 1KL tymiánu,
olej.
Postup:
Očistený zemiak najemno nastrúhame, cibuľu narežeme. Do väčšej misy dáme mleté
mäso, pridáme vločky a múku. Doplníme vajcom zemiakmi a cibuľou. Mokrou rukou
dôkladne premiešame. Pridáme mlieko alebo minerálku. Dochutíme soľou, korením
a tymiánom. Premiesime, prikryjeme a odložíme asi na 1 hodinu na chladné miesto.
Navlhčenými rukami tvarujeme menšie fašírky, ktoré na panvici na horúcom oleji
z oboch strán upečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakovým
šalátom.