Jemná mäsová roláda
Potrebujeme:
1kg bravč.mäsa, 250ml mlieka, 2KL soli, 1/2KL korenia, 1/2PL vegety, šľahačka.
Plnka: 2PL horčice, 2PL kečupu, 100g plátkovej šunky, 100g plátkového
syra, praženica s hráškom, žampióny.
Postup:
Mäso na jemno pomelieme, pridáme soľ, korenie, vegetu a mlieko, dobře spracujeme
a necháme odležať v chladničke do druhého dňa. Potom zmes premiešame a nahrstvíme
na mokrý igelit do tvaru štvorca o hrúbke 1 - 1,5 cm. Mäsovú hmotu natrieme horčicou,
kečupom, poukladáme plátky šunky, syra a na záver praženicu, do ktorej sme pridali
hrášok a na plátky pokrájané žampióny. Pomocou igelitu sformujeme do rolády, položíme
na vymastený plech a dáme piecť. Počas pečenia potierame šľahačkou. Pečieme do
zlatohneda.