Potrebujeme:
500g mletého mäsa
2 PL hladkej múky
2 vajcia
soľ
mleté korenie
vodu podľa potreby
hladkú múku na obalenie
1 vrecko mrazenej zeleniny
1 väčšiu cibuľu
100g slaniny
5 guličiek celého korenia
1 KL polievkového korenia
2 guličky nového korenia
4 bobkové listy
tymián
soľ
1 KL hladkej múky na zahustenie
Postup:
Zmiešame mleté mäso, múku, vajcia, soľ, mleté korenie a vodu. Zo vzniknutej
hmoty vytvarujeme guľky ktoré obalíme v múke aby sa nelepili. Na slanine opražíme
zeleninu pod sviečkovú, neskôr pridáme cibuľu. na zelenine opatrne opečieme
guľky, podlejeme horúcou vodou, pridáme korenie, soľ a 30 minút pomaly dusíme.
Nakoniec pridáme v studenej vode rozmiešanú hladkú múku a necháme ešte 10 minút
povariť. Podávame s pečivom alebo ryžou.