Mäsové gužky s kapustou

Potrebujeme:
250g bravč.mäsa, 20g údenej slaniny, 1 cibužu, 1 str.cesnaku, sož, 1 vajce, 30g ryže (2PL), ml.korenie, olej na vymastenie pekáča, 200g kyslej kapusty, 2dl kyslej smotany, červenú papriku, rajč.pretlak.

Postup:
Mäso pomelieme spolu so slaninou, cibužou a cesnakom. Osolíme, pridáme vajce, napoly udusenú a vychladnutú ryžu a okoreníme. Pomletú zmes premiesime mokrými rukami a robíme gužky ktoré ukladáme na vymastený pekáč. Pokryjeme ich kyslou kapustou a polejeme smotanou, ktorú sme rozšžahali s paprikou a pretlakom. Prikryjeme a v stredne teplej rúre udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi.