Mäsové gužky s kapustou
Potrebujeme:
250g bravč.mäsa, 20g údenej slaniny, 1 cibužu, 1 str.cesnaku, sož, 1 vajce, 30g
rye (2PL), ml.korenie, olej na vymastenie pekáča, 200g kyslej kapusty, 2dl kyslej
smotany, červenú papriku, rajč.pretlak.
Postup:
Mäso pomelieme spolu so slaninou, cibužou a cesnakom. Osolíme, pridáme vajce,
napoly udusenú a vychladnutú ryu a okoreníme. Pomletú zmes premiesime mokrými
rukami a robíme gužky ktoré ukladáme na vymastený pekáč. Pokryjeme ich kyslou
kapustou a polejeme smotanou, ktorú sme rozžahali s paprikou a pretlakom. Prikryjeme
a v stredne teplej rúre udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi.