Mäsový nákyp
Potrebujeme:
750g bravč.pliecka, 4ks pečiva, 1/2 l mlieka, 4 vajcia, 3 str.cesnaku, 1 veľkú
cibuľu, 1KL vegety, majoránku, korenie, drvenú rascu, ml.nové korenie, soľ podľa
potreby, masť a strúhanku na vymastenie a vysypanie pekáča.
Postup:
Mäso pomelieme, pridáme predtým v mlieku namočené a vytlačené pečivo. Do masy
pridáme rozotretý cesnak, všetky koreniny, orestovanú cibuľu, 4 žĺtky a soľ podľa
chuti. Suroviny dobre spracujeme a na záver primiešame z bielkov ušľahaný sneh.
Pekáč dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a mäsovú zmes rovnomerne navrstvíme.
Pomaly pečieme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.