Mäsový nákyp

Potrebujeme:
750g bravč.pliecka, 4ks pečiva, 1/2 l mlieka, 4 vajcia, 3 str.cesnaku, 1 veľkú cibuľu, 1KL vegety, majoránku, korenie, drvenú rascu, ml.nové korenie, soľ podľa potreby, masť a strúhanku na vymastenie a vysypanie pekáča.

Postup:
Mäso pomelieme, pridáme predtým v mlieku namočené a vytlačené pečivo. Do masy pridáme rozotretý cesnak, všetky koreniny, orestovanú cibuľu, 4 žĺtky a soľ podľa chuti. Suroviny dobre spracujeme a na záver primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Pekáč dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a mäsovú zmes rovnomerne navrstvíme. Pomaly pečieme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.