Mleté
rezne so syrom 1
Potrebujeme:
400g chudého bravč.mäsa, ml.koreniem 1 vajce, 100g údeného syra, petržl.vňať,
soľ, strúhanka, olej na vyprážanie.
Postup:
Mäso pomelieme, pridáme korenie, vajce, postrúhaný syr, posekanú vňať, dochutíme
soľou a pridáme toľko strúhanky, aby bola hmota primerane hustá a formujeme
z nej rezne, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozohriatom tuku. Ako
prílohu podávame nové zemiaky s petržl.vňaťou a rezeň ozdobíme kolieskom citróna.
Mleté rezne so syrom 2
Potrebujeme:
600g bravč. mäsa
2 vajcia
3-4 namočené a vyžmýkané žemle
1 väčšiu cibuľu
3-4 strúčiky cesnaku
mleté korenie
soľ
vegetu
mletú rascu
300g strúhaného eidamu
1 PL strúhanky
Postup:
Mäso pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom, pridáme vajíčka, žemle, postrúhaný
syr, koreniny podľa chuti a strúhanku. Tvarujeme menšie rezne, ktoré obalíme
v múke, vajíčkach a strúhanke a vyprážame. Podávame so zemiakovou kašou alebo
zemiakovým šalátom.