Moskovská plnená kapusta

Potrebujeme:
1 menšiu hlávku kapusty, 500g prerasteného bôčika (pliecka), 400g ryže, 3 mrkvy, 3-4 rajčiny, 2-3 papriky, 1 cibuľu alebo 3dl lečo, 1 vajce, 1 str.cesnaku, 3dl sladkej smotany, 1KL vegety, č.korenie, strúhanku, soľ, olej na pekáč.

Postup:
Kapustu rozoberieme na listy a spolu s mrkvou uvaríme do polomäkka v slanej vode. Väčší pekáč potrieme olejom, posypeme strúhankou a vyložíme polovicou kapustných listov. Ryžu troch aopražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a povaríme kým voda nevsiakne (10-15 min.). Mäso pomelieme.
Vychladnutú ryžu, mrkvu pokrájanú na kocky, pomleté mäso, papriku, rajčiny, cibuľu alebo lečo, vegetu, korenie, soľ a vajce premiešame, naložíme do pekáča na kapustné listy, popicháme obrátenou vareškou a polejeme smotanou. Potom všetko prikryjeme druhou polovicou listov, ktoré potrieme olejom a posypeme strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-45 minút. Podávame teplé so zemiak.kašou ako hlavné jedlo, bez prílohy ako predjedlo alebo studené so zelenin.šalátom. jedlo je sýte a zo surovín pripravíme 8-10 porcií.