Nákyp z mletého mäsa

Potrebujeme:
800g menších zemiakov
1 stredne veľkú cibuľu
300g mletého mäsa
1 PL oleja
soľ, korenie
sladkú mletú papriku
3 PL masla
3 PL polohrubej múky
2 PL kari korenia
125ml zeleninového vývaru
1 šľahačkovú smotanu
75g nastrúhaného syra
čerstvý alebo sušený tymián na posypanie

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Spolu s mletým mäsom ju opekáme na rozpálenom oleji asi 7 minút. Ochutíme soľou, korením a paprikou. Potom rozohrejeme tuk a na ňom opražíme múku a posypeme ju kari korením. Za stáleho miešania podlejeme vývarom a šľahačkou, nakoniec pridáme nastrúhaný syr. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska alebo polovičky a vrstvíme do formy striedavo s mletým mäsom a omáčkou. Zapečieme v rúre dozlatista (225°C asi 20 minút). Nakoniec posypeme tymiánom.