Pestrá panvica
Potrebujeme:
1 pečivo z predošlého dňa, 6 cibúľ, 4PL oleja, 500g bravčového a hovädzieho mletého
mäsa, 1 vajce, soľ, mleté biele korenie, 500g hrášku (mrazený), 500g rajčín, 500ml
rajčinovej šťavy, majorán, petržl.vňať.
Postup:
Pečivo necháme napučať v chladnej vode, vyžmýkame ho a potrháme. Jednu cibuľu
očistíme, nakrájame, na panvici zohrejeme 1PL oleja a cibuľu na ňom opražíme do
sklovita. Vmiske zmiešame mleté mäso, vyžmýkané pečivo, cibuľu, vajíčko, soľ,
korenie a vyformujeme gulôčky. Rajčiny ponoríme na pár sekúnd do vriacej vody,
potom do studenej a olúpeme. Zvyšnú cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na zvyšku
oleja. Hrášok s rajčinami a rajčinovou šťavou pridáme k opraženej cibuli, dochutíme
soľou a korením, pridáme mäsové guľky, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút
domäkka, podľa potreby dochutíme. Vňať umyjeme, osušíme, nasekáme a pred podávaním
ňou posypeme jedlo. Jako príloha sú vhodné opekané zemiaky a hlávkový šalát.