Pestrá panvica

Potrebujeme:
1 pečivo z predošlého dňa, 6 cibúľ, 4PL oleja, 500g bravčového a hovädzieho mletého mäsa, 1 vajce, soľ, mleté biele korenie, 500g hrášku (mrazený), 500g rajčín, 500ml rajčinovej šťavy, majorán, petržl.vňať.

Postup:
Pečivo necháme napučať v chladnej vode, vyžmýkame ho a potrháme. Jednu cibuľu očistíme, nakrájame, na panvici zohrejeme 1PL oleja a cibuľu na ňom opražíme do sklovita. Vmiske zmiešame mleté mäso, vyžmýkané pečivo, cibuľu, vajíčko, soľ, korenie a vyformujeme gulôčky. Rajčiny ponoríme na pár sekúnd do vriacej vody, potom do studenej a olúpeme. Zvyšnú cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme na zvyšku oleja. Hrášok s rajčinami a rajčinovou šťavou pridáme k opraženej cibuli, dochutíme soľou a korením, pridáme mäsové guľky, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút domäkka, podľa potreby dochutíme. Vňať umyjeme, osušíme, nasekáme a pred podávaním ňou posypeme jedlo. Jako príloha sú vhodné opekané zemiaky a hlávkový šalát.