Prekladaný karfiol
Potrebujeme:
Potrebujeme:
1 karfiol, 200g uvarenej ryže, 300g pomletého bravč.mäsa, 2 celé vajcia, 200ml
smotany, 100g postrúhaného tvrdého syra, 1 cibuľu, soľ, muškátový oriešok, strúhanku,
ml.papriku, trocha oleja.
Postup:
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Misu z jenského skla vymastíme
a vysypeme strúhankou. Do nej poukladáme polovicu už vychladnutého karfiolu a
naň polovicu uvarenej ryže. Zakryjeme mletým mäsom, osolíme, okoreníme a posypeme
strúhaným mušk.orieškom. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji a nalejeme
na mäso. Pridáme druhú polovicu ryže, karfiolu a celé to zalejeme smotanou v ktorej
sme rozšľahali vajcia. Posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej rúre pečieme asi
25-30 minút pri teplote 180°C.