Prekladaný karfiol

Potrebujeme:
Potrebujeme:
1 karfiol, 200g uvarenej ryže, 300g pomletého bravč.mäsa, 2 celé vajcia, 200ml smotany, 100g postrúhaného tvrdého syra, 1 cibuľu, soľ, muškátový oriešok, strúhanku, ml.papriku, trocha oleja.

Postup:
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Misu z jenského skla vymastíme a vysypeme strúhankou. Do nej poukladáme polovicu už vychladnutého karfiolu a naň polovicu uvarenej ryže. Zakryjeme mletým mäsom, osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným mušk.orieškom. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji a nalejeme na mäso. Pridáme druhú polovicu ryže, karfiolu a celé to zalejeme smotanou v ktorej sme rozšľahali vajcia. Posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej rúre pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180°C.