Sekané rezne z mäsa a zeleniny

Potrebujeme:
250g mletého mäsa, 250g mrkvy, 250g hrášku, 150g karfiolu, 32 žemle, 2dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 50g masla, 1 cibuľa, 50g múky, 80g oleja, ml.korenie.

Postup:
Do pomletého mäsa pridáme namočené a vytlačené žemle, vajcia, korenie, soľ a rozpustené maslo. Mrkvu nakrájame na kocky a podusíme v slanej vode. Karfiol uvaríme zvlášť a pokrájame na kúsky. Do mäsa pridáme uvarenú zeleninu a scedený hrášok z konzervy. Suroviny spolu spracujeme tak, aby boli rovnomerne rozložené v celej hmote. Masu mokrými dlaňami upravujeme na rezne, obalíme v múke a opečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.