Potrebujeme:
Placky: 600g zemiakov, 1 vajce, 1PL polohrubej múky, soľ, olej podľa potreby
Plnka: 2 rajčiny, 300g mletého mäsa, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL rajčinového
pretlaku, 4 feferónky, 1 malú konzervu kukurice, soľ, mleté korenie, mletú papriku,
cayenské korenie, citrónovú šťavu.
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame. Primiešame vajce, múku, trocha soli a
premiešame. Na panvici zohrejeme olej a z oboch strán opečieme placky. Hotové
placky odložíme na teplé miesto. Rajčiny umyjeme, vyrežeme stred a nakrájame.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso, opražíme, primiešame pretlačený
cesnak, rajčiny, pretlak a premiešame. Feferónky umyjeme, prerežeme, vyberieme
žilky, jadierka a nakrájame na pásiky. Kukuricu zlejeme, necháme odkvapkať a
spolu s feferónkami primiešame k mäsu. Dochutíme soľou, mletou paprikou, korením,
cayenským korením a trochou citrónovej šťavy. Dôkladne premiešame, rozdelíme
na placky a ihneď podávame.