Zemiakové placky „Mexiko“

Potrebujeme:
Placky: 600g zemiakov, 1 vajce, 1PL polohrubej múky, soľ, olej podľa potreby
Plnka: 2 rajčiny, 300g mletého mäsa, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL rajčinového pretlaku, 4 feferónky, 1 malú konzervu kukurice, soľ, mleté korenie, mletú papriku, cayenské korenie, citrónovú šťavu.

Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame. Primiešame vajce, múku, trocha soli a premiešame. Na panvici zohrejeme olej a z oboch strán opečieme placky. Hotové placky odložíme na teplé miesto. Rajčiny umyjeme, vyrežeme stred a nakrájame. Na panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso, opražíme, primiešame pretlačený cesnak, rajčiny, pretlak a premiešame. Feferónky umyjeme, prerežeme, vyberieme žilky, jadierka a nakrájame na pásiky. Kukuricu zlejeme, necháme odkvapkať a spolu s feferónkami primiešame k mäsu. Dochutíme soľou, mletou paprikou, korením, cayenským korením a trochou citrónovej šťavy. Dôkladne premiešame, rozdelíme na placky a ihneď podávame.