Pizzové cesto brnenských pizzérií

Potrebujeme:
1l vlažnej vody
10 g droždia
štipku cukru
2 kg hladkej múky
soľ
olej

Postup:
Cesto na pizzu je veľmi jednoduché a môže sa robiť na veľa spôsobov. To najjednoduchšie a v pizzériach najpoužívanejšie sa pripravuje takto:
1l vlažné vody, v nej rozpustíme 10 g droždia, štipku cukru a pridáme 2 kg hladkej múky a soľ. Začneme prepracovávať. Po chvíli pridáme troška oleja a vypracujeme na cesto.
Množstvo múky je orientačné, pretože v pizzériach je potreba cesto tužšie aby sa s ním dobre pracovalo ale doma bude vyhovovať skôr cesto redšie.
Z cesta urobíme bochníky a po čiastočnom nakysnutí ich môžeme použiť na pizzu.
Tento recept získal autor priamo od kuchára z jednej brnenskej pizzérie, overil postup a smelo doporučuje.