Potrebujeme:
400g výberovej múky
1 PL masti
soľ
20g droždia
trocha práškového cukru
175ml vlažného mlieka
Obloženie: 2 stredné cibule, 100g údeného bôčika, 600g rajčín, 200g údeného
syra, mleté korenie, petržl.vňať.
Postup:
Múku preosejeme na dosku a spracujeme s masťou, soľou a vykysnutým kváskom z
mlieka, cukru a droždia. Necháme kysnúť asi 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozdelíme
na 4 časti z ktorých formujeme tenšie placky a uložíme ich na vymastený plech.
Očistenú pokrájanú cibuľu opražíme do zlatohneda. Placky z cesta posypeme polovicou
nastrúhaného syra a opraženou cibuľou s bôčikom. Rajčiny ponoríme do vriacej
vody, olúpeme, pokrájame na plátky a uložíme na placky. Posypeme druhou polovicou
syra, osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme 15 minút. Hotovú
pizzu podávame teplú.