Rajčinová pizza

Potrebujeme:
400g výberovej múky
1 PL masti
soľ
20g droždia
trocha práškového cukru
175ml vlažného mlieka
Obloženie: 2 stredné cibule, 100g údeného bôčika, 600g rajčín, 200g údeného syra, mleté korenie, petržl.vňať.

Postup:
Múku preosejeme na dosku a spracujeme s masťou, soľou a vykysnutým kváskom z mlieka, cukru a droždia. Necháme kysnúť asi 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti z ktorých formujeme tenšie placky a uložíme ich na vymastený plech. Očistenú pokrájanú cibuľu opražíme do zlatohneda. Placky z cesta posypeme polovicou nastrúhaného syra a opraženou cibuľou s bôčikom. Rajčiny ponoríme do vriacej vody, olúpeme, pokrájame na plátky a uložíme na placky. Posypeme druhou polovicou syra, osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme 15 minút. Hotovú pizzu podávame teplú.