Silvestrovská slaná torta

Potrebujeme:
1 okrúhly chlieb
200g masla
sardelovú pastu
2 vajcia natvrdo
150g šunky
tenké plátky syra
sardinky
mäkkú salámu
pečeňovú paštétu
kápiu
olivy
uhorky
reďkovky

Postup:
Z chleba vyrežeme tvar okrúhlej torty a skrojíme vrchnú a spodnú časť. Zostatok rozrežeme na 6 rovnako hrubých plátkov. Sardelovú pastu vymiešame s maslom a prelisujeme s uvarenými vajciami. Týmto krémom po oboch stranách natierame chlebové pláty (spodný len z jednej strany). Na jeden z natretých plátov položíme na tenko narezanú šunku, na druhý plátky syra, na tretí pečeňovú paštétu, na štvrtý rozpolené a vykostené sardinky a na piaty kolieska mäkkej salámy. Prikryjeme posledným plátom. Tortu stlačíme a natrieme zvyšným krémom. Povrch ozdobíme podľa fantázie kápiou, uhorkou, reďkovkami, zvyšným syrom a salámou.