Potrebujeme:
1 okrúhly chlieb
200g masla
sardelovú pastu
2 vajcia natvrdo
150g šunky
tenké plátky syra
sardinky
mäkkú salámu
pečeňovú paštétu
kápiu
olivy
uhorky
reďkovky
Postup:
Z chleba vyrežeme tvar okrúhlej torty a skrojíme vrchnú a spodnú časť. Zostatok
rozrežeme na 6 rovnako hrubých plátkov. Sardelovú pastu vymiešame s maslom a
prelisujeme s uvarenými vajciami. Týmto krémom po oboch stranách natierame chlebové
pláty (spodný len z jednej strany). Na jeden z natretých plátov položíme na
tenko narezanú šunku, na druhý plátky syra, na tretí pečeňovú paštétu, na štvrtý
rozpolené a vykostené sardinky a na piaty kolieska mäkkej salámy. Prikryjeme
posledným plátom. Tortu stlačíme a natrieme zvyšným krémom. Povrch ozdobíme
podľa fantázie kápiou, uhorkou, reďkovkami, zvyšným syrom a salámou.