Pečeňová paštéta

Potrebujeme:
400g bravč.pečene, 250g údenej slaniny, 80g cibule, 50g Ramy, 30g múky, 150g sladkej smotany, 125ml mlieka, 2 vajcia, horčica, ml.korenie, postrúhaný mušk.orech, majorán, soľ, 2 potlčené klinčeky.

Postup:
Pečeň a slaninu najemno pomelieme na mlynčeku. Na tuku do sklovita urestujeme posekanú cibuľu, posypeme ju múkou a trocha opražíme. Potom ju zalejeme mliekom so smotanou, krátko povaríme a odložíme zo sporáka.
Vychladnutú zmiešame s pečeňovou hmotou a vajcami. Ochutíme soľou, horčicou a koreninami. Dobre premiešanou hmotou naplníme obdĺžnikovú formu vyloženú alobalom. Formu vložíme do primeranej nádoby s vodou siahajúcou do polovičnej výšky a v horúcej rúre varíme 8 minút. Po vybratí hornú plochu paštéty zaťažíme (doštičkou). Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy.