Pikantná mäsová nátierka

Potrebujeme:
1kg bravčového bôčika bez kosti
1 veľkú cibuľu
8 strúčikov cesnaku
korenie na pečené mäso (Kotányi, alebo mletú papriku, mletú rascu, korenie, soľ..)
1 PL horčice (najlepšie Dijon)

Postup:
Mäso nakrájame na väčšie kocky, dáme do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme nahrubo nakrájanou cibuľou a cesnakom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry piecť prikryté pri 200oC asi na 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou. Potom dopečieme odokryté domäkka, mäso by malo byť dozlatista vypečené. Necháme vychladnúť. Potom všetko (mäso, šťavu, tuk) dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu, do ktorej pridáme horčicu.
Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom, kyslou uhorkou, nakrájanou cibuľou a pivom.