Potrebujeme:
1kg bravčového bôčika bez kosti
1 veľkú cibuľu
8 strúčikov cesnaku
korenie na pečené mäso (Kotányi, alebo mletú papriku, mletú rascu, korenie,
soľ..)
1 PL horčice (najlepšie Dijon)
Postup:
Mäso nakrájame na väčšie kocky, dáme do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme
nahrubo nakrájanou cibuľou a cesnakom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry
piecť prikryté pri 200oC asi na 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou. Potom
dopečieme odokryté domäkka, mäso by malo byť dozlatista vypečené. Necháme vychladnúť.
Potom všetko (mäso, šťavu, tuk) dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu, do ktorej
pridáme horčicu.
Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom, kyslou uhorkou, nakrájanou cibuľou a
pivom.