Špekáčková natierka

Potrebujeme:
4 špekačky, 1 malá majolka, 1 cibuľa, 1-2 kocky cukru, 1PL worchestru, 1PL sójovej omáčky, 1PL kečupu, 1PL oleja, 1PL octu, soľ, 1 uhorka alebo feferónka.

Postup:
Špekačky pomelieme alebo veľmi nadrobno nakrájame. Z oleja, octu, cukru, worchestru, sój.omáčky a kečupu si pripravíme nálev, ktorý necháme prejsť varom. Hotovú prevarenú zmes necháme vychladnúť a potom pridáme pomleté špekačky. Všetko spolu premiešame. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme s majolkou k špekačkovej zmesi. Podľa chuti osolíme. Opäť dobre premiešame a necháme v chlade asi 1 hodinu odstáť. Nakoniec primiešame nadrobno pokrájanú uhorku alebo feferónku.