Špekáčková natierka
Potrebujeme:
4 špekačky, 1 malá majolka, 1 cibuľa, 1-2 kocky cukru, 1PL worchestru, 1PL sójovej
omáčky, 1PL kečupu, 1PL oleja, 1PL octu, soľ, 1 uhorka alebo feferónka.
Postup:
Špekačky pomelieme alebo veľmi nadrobno nakrájame. Z oleja, octu, cukru, worchestru,
sój.omáčky a kečupu si pripravíme nálev, ktorý necháme prejsť varom. Hotovú prevarenú
zmes necháme vychladnúť a potom pridáme pomleté špekačky. Všetko spolu premiešame.
Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme s majolkou k špekačkovej zmesi. Podľa chuti
osolíme. Opäť dobre premiešame a necháme v chlade asi 1 hodinu odstáť. Nakoniec
primiešame nadrobno pokrájanú uhorku alebo feferónku.