Kečup Heinz
Potrebujeme:
5kg rajčín, 0,5kg cibule, 0,5 kg jabĺk, 200g červenej kápie, 400g kryšt.cukru,
2PL soli, 0,5KL zázvoru, 0,5KL škorice, 0,5KL mušk.orecha, 0,5KL horčic.semena
(nemusí byť), 2 klinčeky, 10 guličiek čierneho korenia, 0,25 litra octu, 2-6 feferóniek.
Postup:
Rajčiny a cibuľu nakrájame na štvrťky. Papriku rozkrájame aj so zrnkami a všetko
spolu uvaríme. Pridáme všetky prísady. Klinčeky, horč.semeno a korenie dáme do
gázy a vyvaríme, varíme asi 1 hodinu. Všetku hmotu rozmixujeme a prepasírujeme.
Potom postupne odparujeme na tefl.panvici. Šťava je odparená keď cez stred panvice
prejdene vareškou a cestička sa pomaly uzatvára. Kečup nalejeme priamo do pohárov,
hneď uzavrieme a obrátime. Prikryjeme dekou a necháme vychladnúť.