Kečup so Zlatým klasom
Potrebujeme:
2kg rajčín, 500g jabĺk, 250g cibule, 1 cviklu, 4str.cesnaku, 3KL soli, 1KL papriky,
2PL horčice, 1 feferónku, 2KL preosiateho Deka, 1 bal. Zlatý klas, 200g cukru,
1dl octu, 6 bobokových listov, 4 nové korenia.
Postup:
Všetko očistíme, zbavíme šupiek a jadierok a dáme variť. Keď je zelenina mäkká,
necháme ju trocha vychladnúť a rozmixujeme. Prepasírujeme, dáme znova variť a
pridáme 200g cukru, ocot, bobk.list a nové korenie. Opäť povaríme a pridáme 1
bal. zlatého klasu rozmiešaný v 1 litre vody a krátko povaríme. Kečup zostane
krémový a hladký. Ešte horúci nalejeme do pohárov a uzatvotíme.