Kečup so Zlatým klasom

Potrebujeme:
2kg rajčín, 500g jabĺk, 250g cibule, 1 cviklu, 4str.cesnaku, 3KL soli, 1KL papriky, 2PL horčice, 1 feferónku, 2KL preosiateho Deka, 1 bal. Zlatý klas, 200g cukru, 1dl octu, 6 bobokových listov, 4 nové korenia.

Postup:
Všetko očistíme, zbavíme šupiek a jadierok a dáme variť. Keď je zelenina mäkká, necháme ju trocha vychladnúť a rozmixujeme. Prepasírujeme, dáme znova variť a pridáme 200g cukru, ocot, bobk.list a nové korenie. Opäť povaríme a pridáme 1 bal. zlatého klasu rozmiešaný v 1 litre vody a krátko povaríme. Kečup zostane krémový a hladký. Ešte horúci nalejeme do pohárov a uzatvotíme.