2.
1kg červenej papriky, feferónky, 1kg cibule, 1,5kg rajčín, 1hl.cesnaku - pomlieť.
2PL horčice, 0,5dl oleja, dochutiť octom, soľou a cukrom.
3.
1kg kápie, 1kg zelených rajčín, 250g feferóniek, 1kg cibule, 1dl oleja, 1dl
prášk.cukru, 1 Deko, 1 rajč.pretlak.
Na mäsovom mlynčeku pomelieme vyčistenú kápiu, rajčiny, feferónku, cibuľu a
varíme 30 minút. Pridáme olej, cukor, deko, pretlak a opäť prevaríme. Plníme
do pohárov a sterilizujeme. Je vhodnou pochutinou do gulášov a k údeninám.
4.
2,5kg červenej papriky, 1kg rajčín, 1kg cibule, 10 feferóniek, 70g vegety, 1
malý nakladač, 200g kryšt.cukru, 150ml oleja, 100ml octu - pomlieť, variť 2
hodiny, sterilizovať 20 minút.
5.
Pikant 5 (receptom prispel Dano Kunic z Piešťan)
Potrebujeme:
2kg červenej papriky
600g cibule
7 feferóniek (podľa chuti)
300ml octu
100ml oleja
1 veľkú PL vegety
1 PL soli
100g cukru
Postup:
Zeleninu spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do hrnca, pridáme ostatné
prísady a varíme 1 hodinu. Potom naplníme do pohárov a sterilizujeme 10 minút
.