Pikant

1.
1kg červ.papriky, 1kg cibule, 1kg tvrdých rajčín, feferónky - pomlieť, povariť.
2dl oleja, 3PL octu, 1 kopcovitá PL vegety, 1 malý rajč.pretlak, soľ podľa chuti.
Povariť, dať do pohárov a v pare srerilizovať 20 min.

2.
1kg červenej papriky, feferónky, 1kg cibule, 1,5kg rajčín, 1hl.cesnaku - pomlieť.
2PL horčice, 0,5dl oleja, dochutiť octom, soľou a cukrom.

3.
1kg kápie, 1kg zelených rajčín, 250g feferóniek, 1kg cibule, 1dl oleja, 1dl prášk.cukru, 1 Deko, 1 rajč.pretlak.
Na mäsovom mlynčeku pomelieme vyčistenú kápiu, rajčiny, feferónku, cibuľu a varíme 30 minút. Pridáme olej, cukor, deko, pretlak a opäť prevaríme. Plníme do pohárov a sterilizujeme. Je vhodnou pochutinou do gulášov a k údeninám.

4.
2,5kg červenej papriky, 1kg rajčín, 1kg cibule, 10 feferóniek, 70g vegety, 1 malý nakladač, 200g kryšt.cukru, 150ml oleja, 100ml octu - pomlieť, variť 2 hodiny, sterilizovať 20 minút.

5.
Pikant 5
(receptom prispel Dano Kunic z Piešťan)

Potrebujeme:
2kg červenej papriky
600g cibule
7 feferóniek (podľa chuti)
300ml octu
100ml oleja
1 veľkú PL vegety
1 PL soli
100g cukru

Postup:
Zeleninu spolu pomelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do hrnca, pridáme ostatné prísady a varíme 1 hodinu. Potom naplníme do pohárov a sterilizujeme 10 minút .