Potrebujeme:
150g kurčaťa
200g predného hovädzieho mäsa
150g kostí
100g koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler)
100g kapusty
50g póru
3 feferónky
troška sušených alebo čerstvých húb
soľ
olej
1 vajce
50g makarónov alebo špagiet
3 strúčiky cesnaku
polievkové korenie
vodu alebo vývar
celé čierne korenie
nové korenie
Postup:
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne
korenie a nové korenie. Asi po 2 hodinách pridáme očistenú zeleninu. Keď je
mäso a zelenina uvarená, vývar precedíme. Zvlášť uvaríme špagety, ktoré nakoniec
vložíme do hotovej polievky. Varené mäso pokrájame nadrobno, vajíčko zrazíme
vývarom a ochutíme polievkovým korením spolu s cesnakom zmiešaným so soľou.
Časť zeleniny pokrájame nadrobno, osmažíme na oleji a vložíme do polievky. Do
každej porcie pridáme najemno pokrájané feferónky. Polievka má silnú korenistú
chuť.