Diabolská hovädzia polievka

Potrebujeme:
300g kuracieho mäsa, 200g hov. predného bez kostí, 200g koreň. zeleniny (mrkva, zeler petržlen), 100g kapusty, 150g póru, 1 cibuľa, 20g feferónky, 20g sušených húb, soľ, 100g oleja, 1 vajce, 50g špagiet, celé č.korenie, 2 str. cesnaku, 3 l vody, príp. tabasco.

Postup:
Hov. mäso dáme variť do osolenej vody spolu s celým korením a cibuľou. Po 2 hod. pridáme kuracie mäso a očistenú zeleninu. Keď je zelenina aj mäso uvarené, vývar precedíme. Zvlášť si uvaríme nalámané špagety, ktoré neskôr pridáme do polievky. Sušené huby namočíme a povaríme. Varené mäso pokrájame na rezance. Vajce necháme zraziť vo vývare, pridáme uvarené mäso, špagety, rozotretý cesnak so soľou, varené huby a nadrobno nakrájané feferónky. Uvarenú zeleninu nakrájame, osmažíme na oleji a vložíme do polievky. Dochutíme tabascom.


Diabolská polievka 2

Potrebujeme:
150g kurčaťa
200g predného hovädzieho mäsa
150g kostí
100g koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler)
100g kapusty
50g póru
3 feferónky
troška sušených alebo čerstvých húb
soľ
olej
1 vajce
50g makarónov alebo špagiet
3 strúčiky cesnaku
polievkové korenie
vodu alebo vývar
celé čierne korenie
nové korenie

Postup:
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a nové korenie. Asi po 2 hodinách pridáme očistenú zeleninu. Keď je mäso a zelenina uvarená, vývar precedíme. Zvlášť uvaríme špagety, ktoré nakoniec vložíme do hotovej polievky. Varené mäso pokrájame nadrobno, vajíčko zrazíme vývarom a ochutíme polievkovým korením spolu s cesnakom zmiešaným so soľou. Časť zeleniny pokrájame nadrobno, osmažíme na oleji a vložíme do polievky. Do každej porcie pridáme najemno pokrájané feferónky. Polievka má silnú korenistú chuť.