Kapustnica podľa starej mamy
Potrebujeme:
kyslú kapustu, 2-3dl pohár šošovice,soľ, ml.korenie, 3PL polohr.múky, 2 l mlieka,
suš.huby, 3 kyslé smotany, 1 šľahačku, vegetu.
Postup:
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hod. do vody. Kapustu dáme variť do vody aby
bola asi 5cm nad kapustou. Keď začne vrieť, pridáme scedenú šošovicu a suš.huby.
Spolu varíme, pokiaľ šošovica nezmäkne. Ak nám vyvrie voda, prilejeme asi 1,5dl
mlieka a zahustíme kapustnicu. Po zovretí necháme vychladnúť. Pridáme vopred vymiešané
smotany a necháme prejsť varom. Dochutíme vegetou. Kapustnica má pripomínať skôr
omáčku jako polievku.