Kelová polievka s párkom
Potrebujeme:
1 menší kel, 30g masti, 1 cibuľa, soľ, ml.korenie, 20g masla, 20g hl.múky na zápražku,
párok alebo 100g údeného mäsa, petržl.vňať alebo pažítka.
Postup:
Kel umyjeme, pokrájame na rezance, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
Na masti speníme cibuľu, pridáme kel a podusíme. Potom podlejeme vriacou vodou
alebo vývarom z kostí, okoreníme, osolíme a udusíme do mäkka. Z nasucho opraženej
múky a masla pripravíme zápražku. Zalejeme ju vodou alebo vývarom, premiešame
s poduseným kelom a dobre povaríme. Pred podávaním pridáme do polievky párok pokrájaný
na kolieska alebo údené mäso na kocky a posekanú vňať alebo pažítku.