Kuracia a ryžová polievka (Chao Ga)

Potrebujeme:
1 veľké kurča, 200g ryže, 1 hl. bielej kapusty, zväzok zelerovej vňate, zväzok petržl. alebo cibuľovej vnate, NUOC MAM (náhrada: tekuté polievk.korenie+sardelová pasta v pomere 1:1), štipka glutasolu.

Postup:
Kurča varíme asi 1 hod. potom ho vyberieme a odložíme. Opranú ryžu nasucho opražíme ale nesmie zožltnúť. Pridáme ju do vývaru a varíme dokiaľ nepopraská. Podľa chuti prilejeme NUOC MAM a pridáme glutasol. Kurča vykostíme, mäso nakrájame na kocky, kapustu najemno nasekáme aj so zelerom. Zeleninu zmiešame s mäsom a ochutíme NUOC MAMom. Zvlášť podávame mäso s kapustou a zelerovou vňaťou, zvlášť vývar zasypaný tesne pred podávaním pažítkou.