Polnočná kapustnica
Potrebujeme:
250g hov. mäsa, 250g bravč. mäsa, 150g údeného mäsa, 2 väčšie cibule, 1 domáca
klobása 750g kyslej kapusty, 20-30g sušených húb, soľ, vegeta, ml.paprika, 3 str.cesnaku,
2 bobk.listy, 4-5 suš.sliviek, 2 chili papričky.
Postup:
Údené mäso uvaríme. V osobitej nádobe opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme
hov.mäso nakrájané na kocky, soľ, korenie, papriku a dusíme. Po 20 minútach pridáme
bravč.mäso, scedené (predtým namočené) huby a pretlačený cesnak. Do vody, v ktorej
sme varili údené mäso (ak je veľmi slaná, zriedime) dáme variť kapustu, celú klobásu,
bobk.list. chili a suš.slivky. Uvarenú klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska
a vložíme späť do hrnca. Keď je hov. a bravč.mäso mäkké. Preložíme ho do kapusty
a pridáme pokrájané údené mäso.