Potrebujeme:
4 hlavy z kapra, vnútornosti – ikry, mlieč
1 stredne veľký zeler
2 petržleny
2 mrkvy
1 cibuľu
maslo
muškátový kvet
soľ
hladkú múku
petržl.vňať
žemle
Postup:
Do hrnca vložíme kaprie hlavy, polovicu koreňovej zeleniny a celú cibuľu. varíme
45 minút, potom necháme vychladnúť. Z hláv oberieme mäso, vývar precedíme. Zbytok
zeleniny pokrájame na malé kocky a opražíme do zlatista na masle. Pripravíme
si zápražku: na masle opražíme hladkú múku a pripravíme stredne svetlú zápražku.
Žemľu nakrájame na malé kocky a opečieme na masle. Do vývaru vložíme opraženú
zeleninu a nalejeme zápražku, krátko povaríme. Takmer na záver pridáme rybie
vnútornosti, mäso z hláv a muškátový kvet. Polievku podávame s opraženou žemľou,
ozdobíme vňaťou.