Slepačia polievka (historický recept zo zač. 20 storočia)

Postup:
Droby zo sliepky, okrem pečene, kosti a trup vložíme do hrnca a zalejeme 2 litrami vody. Osolíme, pridáme celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, hrášok, zázvor, trocha muškátového kvetu a prikryté varíme na čo najmenšom plameni. Očistenú mrkvu, petržlen a zeler pokrájame na drobné kocky. Pridáme k nim pór previazaný so zelerovou a petržlenovou vňaťou, malú neošúpanú cibuľu, do ktorej zastokneme 2 klinčeky, a 3 očistené strúčiky cesnaku. Po hodine varenia vložíme zeleninu do polievky a keď po polhodine zmäkne, polievku precedíme, mäso z kostí oberieme, žalúdok a srdce pokrájame. Pór, cibuľu a vňate vyhodíme, kúsky mäsa a zeleniny vrátime do polievky a necháme 10 minút povariť.