Potrebujeme:
2 cibule
2 mrkvy
3 petržleny
1 zeler
200g bielej fazule
200g hrachu
200g šošovice
4 väčšie zemiaky
100g sušených húb
4 str. cesnaku
4 PL hl. múky
olej
soľ
korenie
rascu
majoránku
polievkové korenie
placky: 4 varené zemiaky, 1 vajce, 4PL polohr. múky, soľ, masť na opekanie.
Postup:
Strukoviny a huby vopred namočíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme
rascu a nakrájanú zeleninu. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť.
Pridáme hrach, šošovicu, fazuľu a huby. Potom pridáme nakrájané zemiaky. Dochutíme
cesnakom a majoránkou, polievkovým korením a povaríme.
Placky: zemiaky prelisujeme, zmiešame s múkou, vajcom a z cesta vytvoríme placky
ktoré vyprážame na masti.