Veselská bramboračka
Potrebujeme:
4 veľké zemiaky, 500g kyslej kapusty, 1 kyslá smotanu, cibuľu, rascu, 1PL masla,
1PL hl. múky, 1vajce, petržl.vňať, soľ.
Postup:
Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme horúcou slanou vodou, pridáme
racu a varíme do mäkka. Kapustu pokrájame, osolíme, zalejeme horúcou vodou a
vo väčšom hrnci uvaríme do mäkka. Medzitým si pripravíme cibuľovú zápražku:
na masle osmažíme nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a za stáleho miešania smažíme
do žlta. Zemiaky vlejeme s vývarom ku kapuste, pridáme zápražku a povaríme.
Za stáleho miešania prilejeme smotanu, necháme prejsť varom, vmiešame rozšľahané
vajce, osolíme, okoreníme a pridáme petržl.vňať.