Veselská bramboračka

Potrebujeme:
4 veľké zemiaky, 500g kyslej kapusty, 1 kyslá smotanu, cibuľu, rascu, 1PL masla, 1PL hl. múky, 1vajce, petržl.vňať, soľ.

Postup:
Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme horúcou slanou vodou, pridáme racu a varíme do mäkka. Kapustu pokrájame, osolíme, zalejeme horúcou vodou a vo väčšom hrnci uvaríme do mäkka. Medzitým si pripravíme cibuľovú zápražku: na masle osmažíme nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a za stáleho miešania smažíme do žlta. Zemiaky vlejeme s vývarom ku kapuste, pridáme zápražku a povaríme. Za stáleho miešania prilejeme smotanu, necháme prejsť varom, vmiešame rozšľahané vajce, osolíme, okoreníme a pridáme petržl.vňať.