Potrebujeme:
500g zemiakov
3 PL nahrubo nastrúhanej mrkvy
2 PL strúhaného zeleru
1 PL strúhaného petržlenu
1 cibuľu
20g sušených húb
1 KL majoránky
1 KL čerstvej alebo sušenej zelerovej vňate
soľ, korenie
2 strúčiky cesnaku
60g rastlinného oleja
60g hladkej múky
Postup:
Sušené huby namočíme aspoň na 30 minút do studenej vody. Zemiaky očistíme a
nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do vriacej vody (asi
1 liter) pridáme soľ, zemiaky, mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a posekané huby.
Zamiešame a varíme domäkka. Z oleja a múky urobíme ružovú zápražku a opatrne
zalejeme 250ml studenej vody. Pridáme do polievky, ochutíme cesnakom, majoránkou,
korením a povaríme. Na záver ozdobíme zelerovou vňaťou.