Huspenina Olda Hlaváčka

Potrebujeme:
2 bravčové kolená
4 paprčky
4-5 feferóniek
1 mrkvu
1 zeler
1 petržlen
1 cibuľu
soľ

Postup:
Do najmenej 7 litrového hrnca dáme vodu, a keď vrie, vložíme do nej kolená, paprčky, feferónky a osolíme. Varíme asi 2 hodiny, voda sa však nesmie dostať do varu. Potom pridáme celú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu s trochou šupky na zafarbenie. Varíme ďalšie 2-3 hodiny. Potom hrniec odstavíme a necháme všetko vychladnúť. Mäso z paprčiek a kolien oberieme a mrkvu nakrájame na kolieska. Petržlen a zeler vyhodíme. Na dno misiek dáme trocha vývaru a naň uložíme mäso, kolieska mrkvy a všetko zalejeme precedeným vývarom. Necháme vychladnúť. Masť, ktorá sa usadí na povrchu zoškrabeme a huspeninu vyklopíme.