Potrebujeme:
50g údeného bôčika
1 rímsky šalát
1konzervu červenej fazule v náleve
1 konzervu kukurice
2 veľké cibule
3 pohára pikantného kečupu
1 veľkú červenú papriku
tabacso
Postup:
Šalát očistíme a nakrájame na rezance. Papriku zbavíme semienok a nakrájame
na malé kocky. Fazuľu a kukuricu prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Na
suchej panvici osmažíme do chrumkava plátky údeného bôčika, vyberieme ich a
na výpeku opražíme do sklovita kolieska nakrájanej cibule. Vlejeme kečup, pridáme
niekoľko kvapiek tabasca, všetko zamiešame, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
Šalát vložíme do misy, premiešame s nakrájanou paprikou, fazuľou, kukuricou
a prelejeme zálievkou. Prikryté necháme 15 minút odležať. Potom šalát dôkladne
premiešame a povrch ozdobíme opraženým bôčikom.