Potrebujeme:
1 sendvič
3 vajcia
150g šunky alebo vareného údeného mäsa
150g masla
50g strúhaného syra
1 pečeného kurčaťa
2 sterilizované uhorky
1 sterilizovanú kápiu
1/3 sardelovej pasty v tube
3PL petržl.vňate
hrsť striedky zo sendviča
2 PL bieleho vína
1 KL horčice
soľ
mleté korenie
trocha worchestru
Postup:
Sendvič priečne prekrojíme na polovice a a vydlabeme striedku tak aby vznikla
hlboká dutina. Vymastíme ju dobre vymiešanou trochou masla so sardelovou pastou,
horčicou a worchestrom. Do zvyšku masla pridáme nadrobno pokrájanú šunku, vajíčka,
posekanú kápiu, vňať, uhorky, na kocky nakrájané mäso, nastrúhaný syr a striedku
navlhčenú bielym vínom. Všetko zľahka premiešame. Zmesou naplníme dutinu sendviča,
priložíme obe polovica k sebe, zabalíme do alobalu a odložíme na niekoľko hodín
do chladničky. Potom ho krájame ostrým nožom na tenšie rezy. Pekne vynikne na
listoch hlávkového šalátu.