Plnené šampiňóny (receptom prispela Martina Bokrošová)


Potrebujeme:
šampiňóny, lepšie sú s väčšími klobúčikmi - podľa počtu stravníkov
šunkový salám (asi 300g)
1 cibuľu
1 - 2 syry v črievku
olej
strúhaný eidam
kyslú smotanu


Postup:
Šampiňóny očistíme, vyrežeme nožičku a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré spolu s nakrájanými nožičkami podusíme na oleji s najemno nakrájanou cibuľou. Pridáme na kocky nakrájaný šunkový salám, keď sa tekutina odparí, pridáme syry. Necháme rozpustiť a spojiť s ostatnými surovinami. Môžeme pridať trošku čierneho korenia alebo cesnak podľa chuti - nesolíme, salám a syry sú dosť slané. Touto zmesou naplníme vydlabané klobúčiky, uložíme na mierne vymastený pekáčik, na každý klobúčik dáme kôpku strúhaného eidamu a trošku kyslej smotany. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.