Šunka
v aspiku
Potrebujeme:
200 g šunky
1 natvrdo uvarené vajce
50 g sterilizovanej mrkvy
50 g sterilizovaného hrášku
Aspik: Pol kocky masoxu, 50 g práškovej želatíny, šťava z polovice citróna, 1
menší bobkový list, nové korenie, 3 zrnká čierneho korenia, soľ.
Postup:
Na dno formičiek nalejeme tenkú vrstvu aspiku a necháme stuhnúť. Na aspik položíme
plátky šunky a uvareného vajca. Pridáme hrášok a sterilizovanú mrkvu, ktorú sme
nakrájali na malé kúsky. Zalejeme aspikom a necháme stuhnúť, ale nie zmrznúť!
Aspik: Do vody dáme masox, celé a nové korenie, citrónovú šťavu, soľ a uvaríme.
V troche vody roztopíme práškovú želatínu a vlejeme ju do pripraveného vývaru,
ale až keď sa prestane variť. Za stáleho miešania zohrievame, až kým sa želatína
neroztopí (nesmie vrieť).