Vaječná tlačenka

Potrebujeme:
20g práškovej želatíny
300ml studenej vody
300g mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok mrkva)
150g bieleho jogurtu
125g majolky
biele korenie
soľ
1PL octu
150g šunky
3 vajcia natvrdo
1PL nahrubo nastrúhanej mrkvy

Postup:
Zeleninu vsypeme do vriacej vody, krátko povaríme, precedíme a necháme vychladnúť. Jogurt premiešame s majolkou, osolíme, okoreníme a prikvapkáme ocot. Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrievame vo vodnom kúpeli až sa rozpustí. Do vychladnutej želatíny vmiešame jogurtovú hmotu. Na dno formy vyloženej fóliou nalejeme časť jogurtovej majolky a necháme stuhnúť. Do zvyšku hmoty vmiešame uvarenú zeleninu a nadrobno nakrájanú šunku. Vajcia položíme do formy za sebou a okolo nich urovnáme ochutenú jogurtovú hmotu, až ich úplne zakryjeme. Povrch uhladíme a necháme cez noc stuhnúť.