Potrebujeme:
20g práškovej želatíny
300ml studenej vody
300g mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok mrkva)
150g bieleho jogurtu
125g majolky
biele korenie
soľ
1PL octu
150g šunky
3 vajcia natvrdo
1PL nahrubo nastrúhanej mrkvy
Postup:
Zeleninu vsypeme do vriacej vody, krátko povaríme, precedíme a necháme vychladnúť.
Jogurt premiešame s majolkou, osolíme, okoreníme a prikvapkáme ocot. Napučanú
želatínu za stáleho miešania zohrievame vo vodnom kúpeli až sa rozpustí. Do
vychladnutej želatíny vmiešame jogurtovú hmotu. Na dno formy vyloženej fóliou
nalejeme časť jogurtovej majolky a necháme stuhnúť. Do zvyšku hmoty vmiešame
uvarenú zeleninu a nadrobno nakrájanú šunku. Vajcia položíme do formy za sebou
a okolo nich urovnáme ochutenú jogurtovú hmotu, až ich úplne zakryjeme. Povrch
uhladíme a necháme cez noc stuhnúť.