Želatínová roláda
Potrebujeme:
4 vajcia natvrdo, 4 kyslé uhorky, 3 kápie (alebo dus.mrkva), 200g šunk.salámy,
2-3dl tat.omáčky, 1KL vegety, 1/2kocky Masoxu, 2dl vody, 2,5PL želatíny.
Postup:
Salámu, vajcia, uhorky a kápiu (popr.dus.mrkvu) pokrájame na drobné kúsky a dáme
do misy. Vo vode rozpustíme Masox a za stáleho miešania aj želatínu (voda nesmie
zovrieť, max.na 60oC). rozpustenú želatínu nacháme vychladnúť. Potom do nej pridáme
tat.omáčku (môžeme použiť aj kyslú smotanu s jogurtom) a vegetu, nalejeme na suroviny
a dáme do formy na srnčí chrbát. Necháme stuhnúť v chladničke. Vyklopíme a pokrájame
na plátky.