Karlovarská žemľová knedľa

Potrebujeme:
4 žemle z predch.dňa, 4 poháre mlieka, 4 poháre polohr.múky, 4 vajcia, soľ, 4 PL oleja (alebo rozpusteného rastlinného tuku), prášok do pečiva.

Postup:
Žemle pokrájame na kocky a do červena ich v rúre opečieme a pokvapkáme tukom. Vychladnuté posypeme múkou so štipkou prášku do pečiva a soľou. V mlieku rozmiešame 4 žĺtky, polejeme ním žemle a vypracujeme stredne husté cesto, do ktorého vmiešame sneh zo 4 bielkov. Plátený bily obrúsok namočíme do studenej vody, vložíme ho misy a cesto doň vyklopíme. Obrúsok zviažeme 2-3cm nad knedľou a varíme 1 hod. Po 20minútach ju vidličkou obraciame. Horúcu ju vyberieme z obrúska a krájame niťou.