Ako treba skladovať chlieb?
Rozkrojený chlieb zakryjeme kúskom alobalu, aby nevysychal. Najdlhšie vydrží v plátenom vrecku v chlebovníku alebo zabalený do bavlnenej utierky.
Pozor: Chlieb nedávame do uzavretého plastikového vrecúška, začal by plesnivieť.


Môže sa chlieb zmrazovať?
Áno. Ale iba vtedy, keď je celkom čerstvý. Chlieb pevne zabalíme do priehľadnej fólie a pred rozmrazovaním ho vybalíme.

Čo so starým chlebom?
Zo starého chleba sa dajú pripraviť výborné pokrmy. Napríklad silná chlebová polievka. Chlieb nakrájame na malé kúsky, zalejeme teplým hovädzím vývarom a necháme nasiaknuť. Túto hmotu šľahačom na sneh poriadne vyšľaháme a dáme prevariť. Pridáme trocha majoránky, soli a čerstvého korenia. Polievku môžeme zjemniť rozšľahaným vajcom.